Poppelstykket 8 i valby

 

Vi har spart mange arbeidstimer

Torben Mortensen, prosjektleder i Gråkjær, er ikke i tvil:
«Vi har sannsynligvis hatt 30-40 færre arbeidere på byggeplassen enn vi ellers ville hatt.»

Da Gråkjær hadde ansvaret for hovedkontrakten for 360 ungdomsboliger på Poppelstykket 8 i Valby, benyttet de seg av prefabrikkerte bad, prefabrikkerte tekniske sjakter og ved å ha vinduene forhåndsmontert i betong-elementene. Dermed ble råbygget i stor grad fedig da elementene ble satt sammen.

 

Forbedret sikkerhet og enklere byggeledelse

I tillegg til å spare mange arbeidstimer, hadde Gråkjær også betydelig bedre sikkerhet på byggeplassen – rett og slett fordi det var vesentlig færre arbeidere i virksomhet.

Torben Mortensen mener også «det har helt klart vært en enorm fordel for byggeledelsen» med de prefabrikkerte elementene, noe som også har bidratt til å sikre at man fulgte tidsplanen. «Vi har ikke hatt usikkerhet om at vi ville rekke det i tide,» legger han til.

 

Dette er noe vi kan anbefale til andre

Ungdomsboligene på Poppelstykket i Valby er Torben Mortensens første erfaring med prefabrikkerte bad i betong fra Badelement: «Det er en stor fordel at de er ferdige også utvendig og man behøver derfor ikke å bygge lettvegger rundt badet.»

Samarbeidet og koordineringen med Badelement har fungert upåklagelig; de prefabrikkerte badene fra Badelement er en løsning som Torben Mortensen vil velge igjen: «Det er absolutt verdt å investere i en slik konstruksjon – det er noe vi kan anbefale til andre.»

 

Poppelstykket 8, Valby
Bygherre: Koncenton A/S
Entreprenør: Gråkjær
Arkitekt: VA Arkitekter ApS
Ingeniør: WSP Danmark
Antal: 360 badekabiner

 

Se profilvideo