Firmahistorie

Badelement A/S ble etablert i 2008 av Lise og Henning Jørgensen.

Firmaets historie strekker seg tilbake til 1981, da Henning Jørgensen som nyutdannet bygningskonstruktør og autorisert VVS-mester gikk inn i firmaet til sin far Ejner Jørgensen, EJ Badekabiner. De hadde siden 1963 produsert prefabrikkerte badekabiner.

EJ badekabiner gikk inn i 1989 på grunn av likviditetsproblemer, og ble overtatt av kjøpmann John Hansen og Arne Løvbjerg, samt Niels Sandahl. Henning Jørgensen fortsatte i det nyopprettede EJ Badekabiner som salgssjef.

I 1990 tiltrådte Lise Jørgensen som prosjekterende i EJ Badekabiner.

Lise og Henning Jørgensen sa i 2004 opp sine stillinger i EJ Badekabiner. Samme år etablerte de firmaet HBS Skandinavien, som på agentbasis solgte badekabiner for det tyske firmaet HBS, med produksjon i Tsjekkia.

 

Badelement A/S grunnlegges

I 2008 ble avtalen med HBS avsluttet og Badelement A/S ble grunnlagt. Først med produksjon i Cheb i Tsjekkia, og året etter ble fabrikkanlegg og produksjonsutstyr kjøpt i Boleslawiec i Polen.

Et kontor ble etablert i Horsens, som styrer salg, design, innkjøp, leveranser til byggeplasser og service.

Produksjonen økte jevnt år etter år, slik at selskapet i 2013 kunne utvide sin produksjon med en ny fabrikk i Rakovice Male.

I 2017 utvidet vi med enda en fabrikk i Polen, med eget betongblanderi og støperi. Det ligger i Nowa Sol.

Dermed råder selskapet i dag over tre fabrikker i Polen med en produksjonskapasitet på 45 ferdige badekabiner daglig. Årlig lages det 11.000 prefabrikkerte badekabiner.

I 2017 optimerte vi samarbeidet med leverandørene våre, slik at vi utelukkende produserer bærekraftige badekabiner som er ført inn i databasen for byggprodukter som kan brukes i bærekraftig bygg og DGNB-sertifiserte bygg – uten at vi av den grunn hevet prisene.

I 2017 kjøpte det tyske kapitalfondet Findus Badelement Aps av Lise og Henning Jørgensen. I forbindelse med handelen kjøpte Lise og Henning Jørgensen 20 % av aksjekapitalen i Badelement A/S, så det nåværende eierforholdet er 80/20 %.

I 2019 åpnet Badelement nytt kontor i Norge og begynte å levere badekabiner til det norske markedet.

I 2020 ble Badelement SINTEF-godkjent.

I 2021 begynte Badelement å produsere lette badekabiner og startet opp i det svenske markedet.

 

 

Se profilvideo