Lyngby Hovedgade 63

 

Den eneste riktige måten

Mikael Larsen, KPC København, er en stor tilhenger av prefabrikkerte bad. Spesielt i bygg, med mange små leiligheter: “Det er den eneste riktige måten å gjøre det på. Hvis vi skulle ha vært inne og jobbet på en så liten plass i hver leilighet i et slikt boligprosjekt – så ville vi aldri bli ferdige”. De prefabrikkerte badene fra Badelement skal bare kobles bak, og så er de klare. «Det har mange år siden jeg hadde et prosjekt hvor vi bygde badene på stedet,» legger han til Mikael Larsen

 

Lydisolerte vegger i betongkabiner

Til byggingen av 160 ungdomsboliger på Lyngby Hovedgade 63 valgte Mikael Larsen prefabrikkerte bad fra Badelement – bl.a. fordi en tung vegg mot trappen måtte være lydisolert. Her gir betongkabiner en stor gevinst i forhold til såkalte lettvekstkabiner.

 

Viktig med kontroll av mangelfasen

Mikael Larsen understreker at det er viktig at utbedring av mangler fungerer – hvis for eksempel det er ødelagt en flis eller et speil under transport. – Det kan være litt tidspress, sier han. Blant annet fordi det først er sent i byggeprosessen at eventuelle mangler blir oppdaget: «Vi åpner først badet, nesten når døren skal installeres«. Mikael Larsen er veldig fornøyd med finishen Badelement leverer.

 

Noe som fungerer!

Det er ikke første gang Mikael Larsen bruker prefabrikkerte bad fra Badelement, og det blir heller ikke siste. Selv mener han at han resirkulerer 80% av leverandørene sine: «Noe som fungerer, vil jeg bruke igjen«.

 

Fakta om prosjektet:

Lyngby Hovedgade 63, 2800 Kgs. Lyngby

Arkitekt: Arkitema Architects
Bygherre: PensionDanmark/Lyngby Almene Boligselskab v/KAB
Entreprenør: KPC København
Ingeniør: Oluf Jørgensen
Antall: 160 badekabiner

 

bilder fra prosjektet

Se profilvideo